World Science Festival Queensland is on the road, bringing mind-blowing exploration of the truly phenomenal world we live in – from scientific challenges to technological solutions that inspire hope and wonder for our future.
Come join the celebration as Gladstone Entertainment Convention Centre becomes a STEM playground with immersive and family-friendly events for everyone to enjoy.
General admission and activities are free. Join us from 9am – 3pm.
Discover a range of fun, interactive hands-on activities from STEM organisations including:
… and many many more.
The day will also include the inaugural Gladstone STEM innovation challenge brought to you by STEM Punks. Eight Schools will be invited to compete in a Design Thinking and Minecraft speed build challenge. There will be two qualifying rounds and a final. This competition is to find the region’s quickest thinkers, fastest builders and best designers… the prize? Bragging rights and of course the championship belt!
Come mingle with some of Australia’s leading scientific experts who will show you the wonder and excitement of science!
9.45am-10.15pm Pop-up Science Show (30 minutes)
10am – 11am The Super Smart Slightly Silly Seriously Sensational Science Spectacular (TICKETED THEATRE EVENT)
10.30am-11am Pop-up Science Show (30minutes)
11.15am-11.45 Pop-up Science Talk with Queensland Museum Network (30 minutes)
12pm-12.30pm Pop-up Science Talk with Queensland Museum Network (30minutes)
1.15pm-1.30pm STEM INNOVATION SPORTS by STEM Punks – Final Presentation (15minutes)
2pm-2.30pm Red Rocket 3 Kids Rock Show (30 minutes)
For patrons requiring special needs access, please refer here to the Gladstone Entertainment Convention Centre FAQ and contact page.
Send this to a friend